Pogoji Poslovanja

Splošni pogoji spletne prodaje so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Spletno trgovino MaxAirsoft (v nadaljevanju »trgovina«, »trgovec«, »ponudnik« ali »MaxAirsoft«) upravlja podjetje Max Airsoft d.o.o. s sedežem na naslovu Opekarniška 15d, 3000 Celje. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje trgovine MaxAirsoft, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

* identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, ID številka za DDV),
* kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
* bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s po prodajnimi storitvami in garancijami),
* dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, ima jasno označeno ali je na zalogi, oziroma je dobavljiv zgolj po naročilu),
* pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
* vse cene izdelkov jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
* način plačila in dostave,
* časovno veljavnost ponudbe,
* rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi to, koliko stane kupca vračilo izdelka,
* pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Cene

Vse cene na spletni strani vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu naročila: naročilo potrjeno). Po oddaji naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen v posebnih primerih, ki jih določi ponudnik.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

* z gotovino ob prevzemu (za dostavo v Sloveniji in na Hrvaškem),
* s plačilno kartico (Maestro, Activa maesto, Visa, Vpay, Mastercard, Diners, American express)
* z nakazilom na transakcijski račun ponudnika

Blago

Blago v trgovinah Max Airsoft je vedno novo in v originalni embalaži (v nasprotnem primeru je to pri izdelku označeno drugače). V primeru da z artiklom kupljenim v spletni trgovini niste zadovoljni ga lahko vrnete nepoškodovanega in v originalni embalaži v skladu z pogoji odstopa od pogodbe.

Dostava

Za dostavo blaga bo ponudnik uporabil poštno službo. Informacije o dostavi in cena dostave po regijah je označena na spletni strani v zavihku informacije > dostava/pošiljanje. Za slovenijo ponudnik ne zaračunava dostave, zaračuna pa se doplačilo za malo naročilo, za naročila pod 20€.

Poškodbe pri transportu

Reklamacije izdelkov poškodovanih med dostavo upoštevamo le v roku 15 dni po prevzemu pošiljke, kasnejših reklamacij ne upoštevamo. Kupec je pri prevzemu pošiljke dolžan pregledati njeno vsebino. V primeru, da ob prevzemu na pošiljki opazite znake poškodb, Vas prosimo, da pošiljko zavrnete, od poštnega uslužbenca pa zahtevajte sestavo zapisnika o poškodovani pošiljki. V primeru da boste po odprtju ugotovili, da je vsebina poškodovana ali da del pošiljke manjka pokličite vašo pošto, prijavite poškodovano pošiljko, ter zahtevajte sestavo zapisnika o poškodovani pošiljki. To pošiljko nato prevzame pošta, ki nam jo vrne v trgovino. Po prejemu te pošiljke vam bomo poslali nove izdelke.

Odstop od pogodbe

Kupec lahko odstopi od nakupa po izvršenem plačilu ali prejemu blaga. O odstopu od pogodbe mora kupec pisno obvestiti ponudnika v roku 30 dni od nakupa in v tem času tudi vrniti izdelke. Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži ter z vso pripadajočo dokumentacijo in računom. Poštne stroške vračanja izdelkov krije kupec. Ponudnik bo kupcu vrnil vrednost nakupa v 15 dneh po prejemu izdelkov.

Reklamacije / Servis - popravilo / Stvarna napaka

V primeru reklamacije izdelka, bomo ažurno izvedli postopke, da vam čim prej zagotovimo delujoč izdelek.
V primeru, da ste kupili nedelujoč izdelek, izdelek z napako ali pa, da se vam pokvari nov pravkar kupljen izdelek, in ste izdelek vrnili v 8 dneh, vam bomo ta izdelek v kolikor na njem ni sledi uporabe takoj zamenjali z enakim izdelkom po pogojih zamenjave izdelkov (prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži ter z vso pripadajočo dokumentacijo in računom). V primeru, da enakega izdelka nimamo več na zalogi, vam bomo glede na vašo željo bodisi izdelek zamenjali z drugim enakovrednim izdelkom, zamenjali z dražjim izdelkom z vašim doplačilom ali izdelek poslali na popravilo našemu pooblaščenemu servisu.

V primeru, da se vam pokvari izdelek, ki še ima garancijo na delovanje, nam ga dostavite ter zraven natančno opišite napako. Izdelek bomo dostavili pooblaščenemu servisu v pregled in popravilo. Rok v katerem vam bomo vrnili popravljen izdelek je največ 45 dni. V kolikor v tem času izdelka ne bomo popravili vam ga bomo zamenjali z novim enakim izdelkom. Če novega enakega izdelka ne bomo imeli na zalogi, vam bomo ponudili zamenjavo z drugim enakovrednim izdelkom, zamenjavo z dražjim izdelkom z vašim doplačilom ali vračilo kupnine.

V primeru da na izdelku ugotovite stvarno napako, nas o tem obvestite ter nam dostavite izdelek. V obvestilu o napaki morate natančneje opisati napako in nam omogočiti, da izdelek pregledamo (izdelek bo pregledan na našem pooblaščenem servisu). V 8 dneh vam bomo o tem ali stvarna napaka je ali ni sporna pisno odgovorili z obrazložitvijo. V primeru da napaka ni sporna vam bomo glede na napako ponudili eno ali več od sledečih opcij: odpravo napake, vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako, zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska.

Izdelke, ki jih prejmemo na servis pri nas hranimo 6 mesecev, v primeru da izdelka na servisu v 6 mesecih po popravilu ne dvignete vam ga po tem datumu ne bomo več hranili, in ga več ne boste mogli prevzeti.

Komunikacija

Ponudnik bo kupcu preko e-pošte poslal specifikacijo naročila in ga prav tako obvestil o odposlani pošiljki.

E-pošto kupca lahko ponudnik uporablja tudi za pošiljanje oglasnih sporočil (obvestila o različnih akcijah, promocijah, ...).
Kupec se lahko od prejemanja e-novic kadarkoli odjavil. Željo kupca, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Lastnosti artiklov lahko v manjši meri odstopajo od navedenega, tako tehnični podatki kot vsebina priložene opreme v artiklu (pri artiklih z dodatno opremo se lahko ta razlikuje od navedenega tako po količini kot po lastnostih). Ta odstopanja niso predmet reklamacije. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Na vse prejete pritožbe v pisni obliki bo ponudnik odgovoril v roku petih delovnih dni in sporočil kupcu čas obravnavanja pritožbe in druge informacije o poteku postopka. Ponudnik in kupec si bosta prizadevala rešiti spor sporazumno, v nasprotnem primeru se spor rešuje na pristojnem sodišču.

Pravice intelektualne lastnine

Spletna stran je za namene teh splošnih pogojev pojem, ki zajema vse spletne strani na naslovu: www.maxairsoft.com (“Spletna stran”), ter tako vse avtorske pravice in pravice industrijske lastnine (“Pravice”), ki se na Spletni strani pojavljajo ter so v lasti podjetja Max Airsoft d.o.o. Kupec lahko uporablja vsebine izključno za svojo osebno rabo. Vsakršna drugačna nepooblaščena uporaba, reproduciranje ali razmnoževanje teh pravic, tekste, fotografije, slike in glasbo, video prezentacije tehnične dokumentacije izdelkov ali njihovo posnemanje je strogo prepovedano. Ničesar kar vsebujejo spletne strani podjetja Max Airsoft d.o.o. ni mogoče šteti kot pridobitev za Kupca, ter jih ni mogoče uporabljati brez zadevnega predhodnega pisnega soglasja.

Kot kupec se zavezujete, da ste seznanjeni s pogoji poslovanja, ki jih nudi trgovina Max Airsoft in pogoje v celoti sprejemate.